/
 
Välj
Sök

Kakor

För att tillhandahålla funktionaliteten på denna webbplats används små textfiler (kallade kakor) som lagras på din enhet.

Vad är kakor?

En kaka är en liten textfil som en webbsida ber din webbläsare att spara på din enhet när du besöker sidan. Filen skickas sedan tillbaka till webbsidan då exempelvis en ny sida hämtas. Detta gör det möjligt för webbsidan att komma ihåg information så som att du är inloggad. Om det inte vore för kakan som innehåller din session skulle du vara tvungen att mata in dina användaruppgifter varje gång en ny sida ska laddas.

Hur använder vi kakor?

Vi använder kakor för att skapa en bättre och effektivare användarupplevelse. De används i följande fall:
Autentisering: I syfte att underlätta för användaren lagras en tidsstämplad kaka vid inloggningen så att denne slipper upprepa sina inloggningsuppgifter vid varje session.
Dataöverföring: Kakor kan användas vid dataöverföringar. Exempel på detta är när ett meddelande som är tidsbegränsat ska visas för användaren.
Tillståndsminne: För att minska antalet repetitiva aktiviteter används kakor för att lagra objekts tillstånd för att kunna återskapa dem när de används igen. Exempel på detta är hur folderstrukturen expanderats i ett projekt.
Databearbetning: För att kunna utveckla mer värdeskapande produkter och tjänster för våra kunder behövs information kring hur de används idag. Därför samlar vi data kring vilka delar som används samt vilka friktionspunkter som finns i produkten. Däremot samlas ingen personlig information utan enbart mer generaliserad information kring händelserna, såsom webbläsarversion etc.
Vi använder inga kakor för tredjepart, samt lagrar ingen personlig information i de kakor som skapas.

Hur man kan hantera kakor

Det är möjligt att kontrollera och radera kakor som lagras. (Läs mer om detta på aboutcookies.org.) Praktiskt taget alla webbläsare har funktionalitet för att radera alla kakor som den sparat samt inställningar för att hindra att nya skapas. Däremot, om detta görs, kommer vissa funktioner på denna webbplats att sluta fungera då de är beroende av kakorna.